Publicitate

O delegație a Guvernului României – vizită la Centrala Nuclearoelectrica de la Cernavodă


Nuclearelectrica a avut onoarea de a găzdui vizita de lucru a delegației Guvernului României la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă, în data de 14 februarie 2022.

Delegația a fost compusă din: domnul Nicolae Ciucă, Prim-Ministrul Guvernului României, domnul Virgil Popescu, Ministrul Energiei, domnul Cosmin Ștefan Marinescu, Consilier Prezidențial, domnul Mircea Abrudean, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, domnul Bogdan Chirițoiu, Președinte Consiliul Concurenței, domnul Dan Cărbunaru, Secretar de Stat, Purtător de Cuvânt al Guvernului, domnul George Agafiței, Consilier de Stat, domnul Attila Gyorghy, Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor, doamna Mihaela Ene, Director General, Ministerul Finanțelor, doamna Ruxandra Noiahu, Consilier Administrația Prezidențială.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scopul vizitei a fost discutarea rolului energiei nucleare în strategia energetică a României și modul în care dezvoltarea programului nuclear românesc, prin proiectele de investiții ale Nuclearelectrica, va contribui la securitatea energetică și la tranziția energetică către o economie curată.

Nuclearelectrica are în derulare proiecte de investiții strategice în valoare estimată de 9 miliarde de Euro, printre care: Retehnologizarea Unității 1, Proiectul Unităților 3 și 4, dezvoltarea reactoarelor modulare mici în cooperare cu NuScale, dar și proiecte suport pentru operarea curentă, cum este Instalația de Detritiere. Proiectele de investiții ale SNN vor contribui cu energie curată, fără emisii de CO2, la stabilitatea energetică a României, la dezvoltarea socio-economică locală și națională, la dezvoltarea industriei nucleare și la formarea unei noi generații de specialiști.

„Proiectele de investiții ale Nuclearelectrica contribuie atât la securitatea energetică, cât și în procesul de decarbonare, fiind o sursă curată de energie, în conformitate cu măsurile Comisiei Europene aferente “Fit for 55” și noului Act Delegat Complementar care a inclus energia nucleară în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE privind Finanțarea Durabilă. Realizarea proiectelor de investiții ale SN Nuclearelectrica SA va conduce, după anul 2031, la asigurarea a aproximativ 33% din necesarul de consum și estimativ 66% din energia fără emisii de CO2 la nivel național, precum și la evitarea eliberării în atmosferă a aproximativ 24 milioane de tone de CO2 anual. Suntem mândri să generăm energie curată la standarde de excelență, de peste 25 de ani, și să contribuim la un viitor durabil pentru generația de mâine” – Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.