Publicitate

Arslan Ozghiun – noul președinte al filialei locale a UDTTMR Medgidia


Fostul vicepreședinte al organizației locale a UDTTMR Medgidia, Arslan Ozghiun, a fost ales astăzi președintele filialei Medgidia pentru următorii patru ani. În prezent este consilier local în cadrul Consiliului Local Medgidia și manager al fabricii de amidon Omnia Europe SA din municipiu și are sprijinul administrației locale și a primarului Valentin Vrabie pentru implementarea proiectelor pe care și le-a propus pentru comunitatea musulmană.

Arslan Ozghiun a fost ales noul președinte al filialei locale a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România de către membrii cotizanți activi ai filialei. El vine cu un suflu tânăr, dar și o nouă viziune și vrea să facă mult mai mult decât s-a realizat până în prezent. Un atuu îl reprezintă studiile economice, juridice și cele privind teologia musulmană pe care le-a absolvit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Din 2017 până astăzi a fost vicepreședinte al filialei locale din Medgidia, iar la nivelul filialei naționale a fost șeful comisiei de cultură, culte și tradiții.

“Preiau acest mandat cu dorința de a crea unitate în interiorul comunității noastre. Doar uniți putem face lucruri bune pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Planurile mele pentru comunitate sunt multe și sunt convins că voi duce la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus”, ne-a declarat Arslan Ozghiun

Potrivit platformei program prezentată membrilor comunității, noul președinte și-a propus să reabiliteze și să doteze sediul UDTTMR Medgidia din strada Decebal cu tot ceea ce este necesar desfășurării ritualurilor religioase, dar și pentru nunți, botezuri, să achiziționeze un microbuz mortuar care va fi dat în folosință gratuită musulmanilor din localitate pentru activități specifice, dar și să realizeze și să amplaseze bustul Sultanului Abdul Medgid (de la numele căruia a fost numit orașul Medgidia) în parcul de lângă sediul Uniunii.

“Cultura reprezintă una din structurile de baza ale existenței și păstrării identității noastre. Cunoașterea, păstrarea și transmiterea moștenirii culturale tătare va constitui obiectivul principal al mandatului meu. Organizarea în fiecare an a cursurilor de limba maternă în cadrul organizației noastre, simpozioane pe teme istorice, literare și artă, acțiuni dedicate personalităților tătare, organizarea de evenimente cu implicarea tinerilor, dar și a celor mai în vârstă specifice etniei noastre precum Ziua limbii tătare, Ziua etniei tătare, Ziua venirii primăverii “Nawrez”, Comemorarea personalităților din etnia noastră și totodată a celor ce au pierit în genocidul din Crimeea din anul 1944, sunt doar câteva din propunerile cu care vin în întâmpinarea comunității.

Sprijinul meu se va îndrepta și către ansamblul Qarasu care ne-a reprezentat și ne va reprezenta atât la nivel local, național și internațional și către reînființarea unei grupe de tineri sportivi pentru tradiționalele lupte Kureș.

Religia reprezintă și ea o structură de bază, drept urmare voi organiza împreună cu comitetul organizației noastre acțiuni pentru păstrarea și conservarea religiei”, a precizat noul președinte.

De asemenea, acesta a mai declarat că va fi alături și va sprijini Organizațiile de Femei și de Tineret în demersurile lor pentru păstrarea și transmiterea culturii.

Din Comitetul de conducere nou ales fac parte 22 de persoane și dintre acestea, 10 sunt membri în consiliul reprezentanților a filialei UDTTMR Constanța.

Arslan Ozghiun îi va avea alături, în următorii patru ani pe cei doi vicepreședinți Sali Dogan – fost președinte al filialei și Sevdan Fenzi.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.