Publicitate

În anul 2010, în urma unui demers parlamentar a fost adoptată Legea nr. 256 prin care ziua de 5 mai era declarată “ZIUA LIMBII TĂTARE”. De atunci până-n prezent, toți cetățenii români de etnie tătară celebrează această zi.

Această sărbătoare întărește, înc-o dată, faptul că prin întreaga experiență de conviețuire armonioasă și de dialog cu celelalte culturi, comunitatea tătarilor din România reprezintă un model de solidaritate și colaborare într-un cadru multietnic.

Cu prilejul Zilei Limbii Tătare, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România ( UDTTMR ) a organizat un simpozion pe platforma ZOOM, dedicat acestei sărbători.
Alături de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, au fost prezenți, în calitate de invitați, Icbal Anefi, inspector pentru minorități în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Ghiulbera Bechir, director la Grădinița Bilingvă româno-turcă “Zubeyde Hanim” și lect. Univ. Dr. Costel Coroban – Universitatea “Ovidius” Constanța.
Simpozionul poate fi urmărit pe canalul de Youtube UDTTMR Uniunea Tătară, la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=pSwOkb-SIvY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În contextul necesității accentuării valorilor spirituale, limba maternă reprezintă, indiscutabil, apogeul existenței. Păstrarea ei face ca națiunii și etniei respective să-i fie hărăzită istoria neîncetată.

Diversitatea aceasta a credințelor și a culturilor trebuie să fie percepută ca o bogăție a umanității. Respectul față de cei ale căror valori și credințe sunt diferite și cultura dialogului reprezintă premisele pentru o civilizație a păcii.

 

Limba tătară va rămâne veșnică!
La mulți ani tuturor Tătarilor din România!
Tatar tîlî kunî, qayîrlî bolsân!

 

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.